Įmonių sąrašas

Barborlaukio dvaras

Pavasario g. 30, Šveicarijos k., 55302 Jonavos r.
(0 630) 50999
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 630) 50999
Direktorė
Rasa Remenčienė
Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Barborlaukio dvaras - pokyliams, renginiams, šventėms, konferencijoms
Išpuoselėta dvaro aplinka
Talpiname iki 80 svečių pokylių salėje
Miegamieji Jūsų svečiams (71 miegama vieta)
Fotosesijos dvaro aplinkoje, valtyje, ant lieptelio
Edukacijos su alpakomis, dekoratyviniais paukščiais
Alpakų vilnos produkcija
Galimybė įsigyti dvaro bičių medaus
Barborlaukio dvaras, kaip savarankiškas ūkinis vienetas minimas nuo XIX a. pr. Dvaro pavadinimas sudurtinis, kildinamas iš moteriško asmenvardžio Barbora. Viename pirmųjų įrašų - 1830 m. parapijos inventoriuje minima, kad dvare gyvenanti bajoro Konstantino Dragato šeima ir jo mama Barbora, kurios garbei, matyt, ir buvo suteiktas dvarui toks vardas. Manoma, kad būtent šie bajorai įkūrė dvarą, nusipirkę dalį iki 1794 m. sukilimo Jonavos globėjui vyskupui Juozapui Kosakovskiui priklausiusios Skarulių dvaro žemės. Bajorai Dragatai kilę iš Topor herbą turinčios giminės - vienos seniausių didikų giminių, Lietuvoje žinomos nuo XIV a.

Tyrinėtojai nurodo, kad 1838 m. Barborlaukio dvarą perpirko bajoras Donatas Kolba, kuriam mirus dvaras atiteko jo dukrai Rožei Kolbaitei ir Kolbų giminei priklausė iki pat 1914 m. Tuo metu dvarvietėje stovėjo 3 pastatai, veikė Varpės upelį tvenkiantis vandens malūnas su gyvenamuoju pastatu ir svirnu. Po Pirmojo pasaulinio karo keletą kartų šeimininkus pakeitęs dvaras galiausiai 1931 m. atiteko paskutiniam savo šeimininkui - žinomam visuomenės veikėjui, lietuvybės skleidėjui, vienam farmacijos Lietuvoje pradininkų Steponui Nasvyčiui. Nasvyčių šeima čia gyveno iki pat dvaro nacionalizavimo 1944 m. Stepono Nasvyčio dukrai pianistei Birutei Nasvytytei ištekėjus už prezidento Antano Smetonos sūnaus Juliaus, dvare nuolat lankydavosi prezidentas Antanas Smetona, kiti žymūs to meto politikai ir visuomenės veikėjai. Pasakojama, kad Prezidentą į Barborlaukio dvarą atlydėdavo 3-4 automobilių palyda. Dvare Prezidentas tradiciškai švęsdavo savo vardines, ilsėdavosi su šeima.

Naujieji Barborlaukio dvaro savininkai, įdėjo daug pastangų ir jį atnaujino bei pasirūpino erdvia, patrauklia vieta Jūsų jaukioms šventėms! Kviečiame rinktis mus ir jaukiai paminėti įsimintiniausias datas su šaunia draugų bei artimųjų kompanija!
Barborlaukio dvaro alpakos – mūsų pasididžiavimas ir puošmena. Pirminė pažintis su šiais mielais gyvūnėliais peraugo į abipusę simpatiją. Viena iš pirmųjų ir kol kas labiausiai pasiteisinusių pramoginių veiklų - edukacijos su alpakomis. Rengiame alpakų lankymą užsiregistravusiems (laikai skelbiami Facebook svetainėje), taip pat darželių, mokyklų grupėms. Atvykę lankytojai supažindinami su alpakų elgesio, auginimo ypatumais, leidžiama jas paglostyti, pamaitinti ir jau bandome leisti pavedžioti jas su pavadėliu. Susitikimas su šiais taikiais gyvūnais teikia džiaugsmo ir vaikams ir suaugusiesiems. Taip pat kviečiame įsigyti natūralių alpakos vilnos siūlų, jau paruoštų rankdarbių ir patalynės iš alpakos vilnos. Alpakų vilna garsėja kaip aukštos kokybės, brangi vilna. Didėja ir dekoratyvinių paukščių gretos, jų spalvingumas tiesiog užburia. Esant palankiam orui, kviečiame pasivaikščioti ir pasižvalgyti po dvaro teritoriją. Registracija būtina.

Džiaugiamės Barborlaukio dvaro bičių pilnais aviliais ir jų suneštu gardžiu derliumi. Medus išpilstytas į 500 ml talpos stiklainėlius gali būti ne tik jūsų namuose, bet ir kaip puiki dovana jūsų artimiesiems.

Siūlomas asortimentas:
Medus su žiedadulkėmis
Medus su pikiu
Bičių duona
Žiedadulkės

Siūlome:
Pobūvių salės nuomą vestuvėms, jubiliejams, šventėms
Erdvę konferencijoms su projektoriumi ir kita reikiama įranga
SPA zonos (jakuzzi, sauna ir garinė pirtis) nuomą
Edukacijas su alpakomis, dekoratyviniais paukščiais
Daugiau...

Paieškos žodžiai

Dvaras, dvarai, dvarai Jonava, dvaras Jonavoje, dvarai Kauno raj, dvaras Kauno raj. Dvarai Jonavoje, dvarai Jonavos raj.
Vestuvės Jonava, vestuvės Jonavoje, vestuvės Jonavos raj, vestuvės Kaunas, vestuvės Kaune, vestuvės Kauno raj, Renginiai, renginiai Jonava, renginiai Jonavoje, renginiai Jonavos raj, renginiai Kaunas, renginiai Kaune, renginiai Kauno raj, renginiai Aukštaitijoje, šventės, šventės Jonava, šventės Jonavoje, šventės Jonavos raj, šventės Kaune, šventės Kaunas, šventės Kauno raj, pokyliai, pokylių salės, pokylių salės Jonava, pokylių salės Jonavoje, pokylių salės Jonavos raj, Kaunas, pokylių salės Kaune, pokylių salės Kauno raj, konferencijos Jonava, konferencijos Jonavoje, konferencijos Jonavos raj, konferencijos Kaunas, konferencijos Kaune, konferencijos Kauno raj, fotosesijos, fotosesijos Jonava, fotosesijos Jonavos raj, fotosesijos Kaunas, fotosesijos Kaune, fotosesijos Kauno raj, fotosesijos dvare, dvaras vestuvėms, dvaras vestuvėms Jonava, dvaras vestuvėms Jonavoje, dvaras vestuvėms Jonavos raj, dvaras vestuvėms Kaunas, dvaras vestuvėms Kaune, dvaras vestuvėms Kauno raj, dvaras vestuvėms Aukštaitija, dvarai vestuvėms, dvarai vestuvėms Jonava, dvarai vestuvėms Jonavoje, dvarai vestuvėms Jonavos raj, dvarai vestuvėms Kaunas, dvarai vestuvėms Kaune, dvarai vestuvėms Kauno raj, dvarai vestuvėms Aukštaitija, nakvynė iki 7o žmonių, įmonių vakarėliai, įmonių vakarėliai Jonava, Įmonių vakarėliai Jonavoje, įmonių vakarėliai Jonavos raj, įmonių vakarėliai Kaunas, įmonių vakarėliai Kaune, įmonių vakarėliai Kauno raj, verslo šventės, šeimos šventės, edukacijos su alpakomis, alpakų lankymas, alpakų maitinimas, dekoratyviniai paukščiai, Alpakos, alpakų vilna, alpakų siūlai, alpakų vilnos siūlai, natūralus medus, medus, medus su priedais, spa zona, jakuzzi, pirtis, turkiška pirtis daugiau...

Video