Įmonių sąrašas

M. K. Čiurlionio namai, memorialinis kultūros centras

Savičiaus g. 11, (šalia Rotušės aikštės) (Senamiestis), 01127 Vilnius
(0 646) 53503
Atsidarys rytoj 10.00
19 metų veikloje
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 646) 53503
Tinklalapis
El. paštas
Faksas
(0 5) 2126414
Direktorius
Rokas Zubovas
Lankymo valandos:
Antradieniais – penktadieniais 11.00–17.00,
Šeštadieniais 13.00–17.00,
Pirmadieniais ir sekmadieniais – NEDIRBA
Vykstant renginiams lankymo laikas gali keistis.
Lankymasis M. K. Čiurlionio namuose yra nemokamas. 
Įmonės kodas
300110631
Registracijos data
2005.04.29
Darbuotojai
10 darbuotojų (apdraustųjų)
Vidutinis atlyginimas
1213,6 € (2024 kovas) daugiau

Darbo laikas

Antradienis
10.00-17.00
Trečiadienis
10.00-17.00
Ketvirtadienis
10.00-17.00
Penktadienis
10.00-17.00
Šeštadienis
13.00-17.00
Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Ekskursijos
Edukaciniai užsiėmimai
Koncertai
Kino vakarai
Teatralizuoti renginiai
Teminės parodos
Tarptautiniai projektai
Nuo 1995 m. M. K. Čiurlionio namai gyvuoja tame pačiame name, kuriame, apsisprendęs apsigyventi Vilniuje, kambarį 1907 metų rudenį išsinuomojo Mikalojus Konstantinas Čiurlionis ir veikia kaip memorialinis kultūros centras, puoselėjantis nuolat naujai atrandamus Čiurlionio kūrybos ir asmenybės, aplinkos ir įamžinimo aspektus. Čia klesti visos kūrybos formos – muzika, dailė, žodžio kūryba – gebančios įkvėpti ir pakylėti virš kasdienybės.

Šiuo metu kambaryje, kurį nuomojosi Čiurlionis, eksponuojamos menininko šeimos fotografijos, Čiurlionio laikų „C. Bechstein“ firmos pianinas. Kambario ir kitų patalpų interjeras sukurtas vadovaujantis to laikmečio baldų pavyzdžiais. Esant pageidavimui daugiakalbis interaktyvus audiogidas išsamiai pristatys kūrėjo asmenybę, pagrindinius gyvenimo ir kūrybos akcentus.

Kitose Čiurlionio namų erdvėse eksponuojamos aukštos kokybės Čiurlionio darbų reprodukcijos, rengiamos parodos, koncertai, knygų pristatymai, dokumentinio kino vakarai, rodomas virtualios realybės animacinis filmas „Angelų takais“ bei vyksta įvairi kultūrinė, edukacinė, meninė veikla.

Rengiamuose edukaciniuose užsiėmimuose, kuriuose ypač svarbūs kūrybingumo ugdymo ir menų vienybės aspektai, lankosi ir mokyklinio amžiaus dar nesulaukę jaunėliai, ir trečiojo amžiaus universiteto klausytojai. Dažni svečiai šiuose namuose yra muzikos ir meno mokyklų jaunieji talentai, čia žengiantys pirmuosius savo žingsnius didžiosios scenos link. Parodos, kurias čia galima aplankyti, atspindi dvi kryptis. Vienose jų atskleidžiame Čiurlionio aplinką, o kitos parodos atskleidžia ieškojimus kylančius iš / inspiruojamus Čiurlionio kūrybinio palikimo.

Koncertiniai vakarai taip pat tampriai sietini su Čiurlionio paveldu ir jo siekiu matyti muziką gyva, nuolat kintančia ir svarbias dvasios įžvalgas perteikiančia kūrybos forma. Populiariausi M. K. Čiurlionio koncertų ciklai „Dialogai su Čiurlioniu“ ir „Skambantis M. K. Čiurlionio Vilnius“. Norint asmeniškesnio santykio yra galimybė užsisakyti ekskursiją ar koncertinį vakarą šiame autentiškame Vilniaus Senamiesčio pastate. Taip pat čia sutinkami ir meno žinovai, kurie atskleis M. K. Čiurlionio kūrybos paslaptis net keliomis užsienio kalbomis.

Mėgstantiems savarankiškai patirti miesto dvasią siūloma išmėginti mobiliąją programėlę „Čiurlionio Vilnius“, kuri atvers unikalią galimybę įprastą pasivaikščiojimą papildyti čiurlioniškomis akimirkomis, Vilniaus mieste slypinčiais istoriniais atradimais.

Čiurlionio namai taip pat siekia, kad menininko ir kompozitoriaus vardas kuo plačiau skambėtų visame pasaulyje, todėl čia organizuojamos konferencijos ir kitokie tarptautiniai forumai, rengiamos išvykstamosios parodos, koncertai, o taip pat įgyvendinami kūrybiniai projektai, kuriuose pagrindinę vietą užima užsienio šalių menininkų interpretacijos Čiurlionio kūrybos temomis.

Savo veikla Čiurlionio namai kviečia lankytoją kūrėjo žodžiais:
„- Eikš su manim, bičiuli, jei nori. Aš skubu į tą kraštą, pakeliui papasakosiu tau labai įdomių dalykų.“
Kontaktai:
BĮ M. K. Čiurlionio namai, Savičiaus g. 11, Vilnius
Mob. +370 646 53 503
El. p.: mkc.namai@gmail.com
www.mkcnamai.lt
Darbo laikas:
Antradieniais – penktadieniais 11.00–17.00 
Šeštadieniais 13.00–17.00
Pirmadieniais, sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis – NEDIRBA.

Vykstant renginiams lankymo laikas gali keistis.

Lankymasis M. K. Čiurlionio namuose yra nemokamas. 
Instagram: www.instagram.com
Facebook: www.facebook.com/MKCnamai
Youtube: www.youtube.com
Daugiau...