Lankytinos vietos



Kuršių Nerijos istorijos muziejus

Neringa

Verta aplankyti!

Kuršių Nerijos istorijos muziejus yra įsikūręs šiaurinės Nidos dalyje, netoli Rašytojo Thomo Manno memorialinio muziejaus.

1969 m. rugsėjo 16 d. muziejus duris atvėrė buvusiame Nidos liuteronų bažnyčios pastate. Muziejaus ekspozicija pristatė Kuršių nerijos ir Kuršių marių susiformavimą, gyventojus ir gamtą, verslus ir kt.

1989 m. bažnyčią sugrąžinus tikintiesiems, ekspozicija buvo išardyta. 1995 m. nuomojamose patalpose buvo atidaryta ir kurį laiką veikė Kuršių nerijos gyventojų verslų ekspozicija, o 2002 m. buvo atidaryta nauja ekspozicija Neringos istorijos muziejuje Pamario gatvėje. Šioje ekspozicijoje pristatomi ne tik Kuršių nerijos gyventojų verslai (varnų gaudymas maistui, žvejybos įrankiai, valčių maketai), tradicijos, bet ir Nidos pašto stoties istorija.

Vienas ryškiausių ekspozicijos akcentas - Nidos pašto stoties savininko Frydricho Casimiro Kuverto licencijos 1785 m., suteikusios teisę gaminti smuklėje - pašto stotyje alų. Greta esančios foto reprodukcijos ir žemėlapiai, supažindina lankytojus su europinės reikšmės pašto keliu, kurio dalis ėjo ir Kuršių Nerija.

Pamario g. 53, Nida, 93124 Neringa

Tel.: ( 8 469) 52260

www.neringosmuziejai.lt

info@neringosmuziejai.lt