Įmonių sąrašas

Akmenės krašto muziejus

K. Kasakausko g. 17, 85367 Akmenė
(0 425) 55075
Atsidarys rytoj 9.00
17 metų veikloje
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Filialai

Žiūrėti visus adresus

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 425) 55075
Tinklalapis
Direktorė
Sandra Saliamanienė
Įmonės kodas
300629754
Registracijos data
2007.01.02
Darbuotojai
8 darbuotojai (apdraustieji)
Vidutinis atlyginimas
1612,99 € (2024 kovas) daugiau

Darbo laikas

Antradienis
9.00-17.00
Trečiadienis
9.00-17.00
Ketvirtadienis
9.00-17.00
Penktadienis
9.00-17.00
Šeštadienis
9.00-17.00

Atsiliepimai

Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)
Rimantas
2021.06.23
Jaukus muziejus, unikalios, įdomios kolekcijos. Rekomenduoju aplankyti, keliaujant po Akmenės kraštą.
Naudingas (2)
Pranešti
Agne
2018.10.26
Nuostabi patirtis! Unikalus muziejus, o ir gidas labai malonus ir profesionalus. :)
Šauni vieta. Puikios kolekcijos, leidžiančios prisiliesti prie istorijos, gamtos didybės ir įvairovės. Visa tai Akmenės krašto žmonių dovana mums, Lietuvai. Rekomenduoju aplankyti
Naudingas (8)
Pranešti
Ilijana
2018.09.27
Įspūdinga drugelių kolekcija. Net nežinojau, kad būna tokio dydžio ir spalvų drugelių. O ir meteoritą pačiupinėjau!
Naudingas (8)
Pranešti
daugiau...


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Didžiausia Lietuvoje dieninių drugių kolekcija
Gyvų egzotinių drugelių parodos muziejuje įrengtose „džiunglėse“
Juros periodo augalų ir gyvūnų fosilijos
Fitozauro fosilijos (triaso periodas)
Papilės kapinyno radiniai
Tautodailės, pašto ženklų ekspozicijos
Akmenės krašto muziejus įsteigtas 2007 m. sausio 2 d. Akmenės krašto menininkai ir iniciatyvūs žmonės surinko parašus, patvirtinančius, kad Akmenei reikalingas muziejus. 2005 m. gegužės mėn. būsimam muziejui Savivaldybės taryba skyrė patalpas Pirminės sveikatos priežiūros centro Akmenės poliklinikos patalpose. 2006 m. buvo remontuojamos patalpos, renkami eksponatai, rengiamos parodos. Į muziejų atkeliavo įdomi Stanislovo Sungailos mineralų ir fosilijų kolekcija. Kiek vėliau Savivaldybės taryba nusprendė nupirkti akmeniškio kolekcininko Boriso Izenbeko drugelių kolekciją. 2009 m. birželio 12 d. muziejuje atidaryta nuolat veikianti dieninių drugių ekspozicija.

Muziejuje eksponuojama didžiausia Lietuvoje dieninių drugių kolekcija, gyvų drugelių oranžerija (vasaros–rudens sezonu), fitozauro fosilijos, juros periodo uolienos su faunos ir floros liekanomis.

2009 m. muziejuje atidaryta dieninių drugelių ekspozicija (Boriso Izenbeko dieninių drugelių kolekcija, pasak Povilo Ivinskio, yra didžiausia Lietuvoje). B. Izenbeko kolekcijoje yra apie 5 000 dieninių drugių iš viso pasaulio (ekspozicijoje šiuo metu – arti 2 000).

Muziejuje eksponuojama dviejų tūkstančių įvairių fosilijų ir akmenų kolekcija, kaupta 30 metų. Ją surinko akmeniškis Stanislovas Sungaila. Didžiąją dalį kolekcijos sudaro Papilės juros periodo uolienos su fosilinėmis faunos ir floros liekanomis: belemnitai, amonitai, oolitai ir kt.

2015 m. Akmenės krašto muziejuje atidaryta nuolatinė pašto ženklų ekspozicija. Tai akmeniškės Danutės Čiapaitės surinkta filatelijos kolekcija, kuri natūraliai įsiterpia tarp muziejuje esamų Boriso Izenbeko drugių kolekcijos ir gyvų drugelių oranžerijos. Muziejuje dabar eksponuojama apie 3 tūkstančiai pašto ženklų (didžiąją dalį sudaro pašto ženklai su įvairiais viso pasaulio drugeliai). Be to, muziejaus rinkiniuose yra archeologinių, istorinių, etnografinių ir dailės eksponatų.

Muziejus vykdo edukacinius užsiėmimus. Edukacinė programa „Vilna, vilnele, parink drugelį“ suteikia galimybę išsamiai susipažinti su drugių kolekcija ir mokymui skirtoje klasėje nusivelti norimą drugelį iš vilnos. Tai puikus savo rankų darbo suvenyras iš Akmenės krašto muziejaus. Užsiėmimuose gali dalyvauti įvairaus amžiaus ir gebėjimų žmonės. Be to, muziejuje galima išbandyti sauso piešimo būdą ant audinio ir piešimą ant stiklo vitražiniais dažais. Lazdynų Pelėdos memorialinis muziejus Paragiuose vykdo edukacinę programą „Pirties paslaptys“.

Veikia ir du Muziejaus padaliniai: Lazdynų Pelėdos memorialinis muziejus Paragiuose ir Simono Daukanto memorialinis muziejus Papilėje.

Lankytojų aptarnavimo laikas:
antradieniais–penktadieniais 8.00–18.00,
šeštadieniais 9.00–17.00.

Sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis muziejus nedirba.

Valstybinių švenčių išvakarėse darbo laikas 1 val. trumpesnis.

Bilietų kainos: Suaugusiems - 5 Eur., mokiniams, senjorams, neįgaliems 3 Eur.
Daugiau...