Įmonių sąrašas

Vilniaus universiteto botanikos sodas

Kairėnų g. 43, 10239 Vilnius
(0 5) 2193133
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Filialai

Žiūrėti visus adresus

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 5) 2193133
El. paštas
Faksas
(0 5) 2317933
Direktorius
Audrius Skridaila
Darbo laikas: gegužės-spalio mėn. I-VII 10.00-20.00, lapkričio-balandžio mėn. 9.00-16.00, VI-VII 12.00-16.00
Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Tik keli kilometrai nuo Antakalnio iki nepaprastos augalų karalijos
VU botanikos sodas - tai gausiausios Lietuvoje augalų kolekcijos
Virš 100 švietėjiškų ar kultūrinių renginių kiekvienais metais
Pas mus galima daug ko išmokti, pailsėti, švęsti
Kviečiame pažinti VU botanikos sodą Kairėnuose
Nuomojamos vestuvių ir kitų renginių vietos sode:
www.botanikos-sodas.vu.lt
Sodo edukacijos ir ekskursijos vaikams bei suaugusiems:
www.botanikos-sodas.vu.lt
Nuomojamos patalpos sode:
www.botanikos-sodas.vu.lt
Trumpai apie sodą:
Įkurtas 1781-aisiais, VU Botanikos sodas šiandien – vis naujai žydintis ir stebinantis gausiausiomis augalų kolekcijomis Lietuvoje. VU Botanikos sodas yra vienas iš seniausiai ir ilgiausiai veikiančių Vilniaus universiteto padalinių, per beveik ketvirtį amžiaus tapęs neatsiejama universiteto dalimi.

Sodą kasmet aplanko dešimtys tūkstančių lankytojų iš visos Lietuvos bei svetur. Tarp VU Botanikos sodo populiariausių renginių 2023 metais – „Piknikas alyvose“, pavasario ir rudens mugės „Lietuvos žiedai“, „Žvalumo diena“, išskirtinių žydinčių augalų kolekcijų pristatymai, dešimtys kultūros ir švietėjiškų renginių, parodų.

Tūkstančiai lankytojų kasmet plūsta į sode rudenį ir žiemą veikiantį LUMINA šviesų ir garso instaliacijų parką, kuris 2023-2024 m. atvėrė vartus į instaliaciją „Alisa stebuklų sode“ ir magijos kupiną pasaulį.

VU Botanikos sodas yra vienas iš didžiausių botanikos sodų Rytų ir Šiaurės Europos regione. Bendras užimamos teritorijos plotas – 198,85 ha (Kairėnų g. – 191,5 ha; sodo Vingio skyriaus – 7,35 ha). Sode sukauptos vienos turtingiausių augalų kolekcijų Baltijos šalyse.

2023 m. kolekcijas sudarė apie 10 tūkst. pavadinimų augalų – gėlių, medžių, krūmų, vaiskrūmių, tropinių ir kt. augalų. Sode puoselėjamos gausios ir įspūdingos kolekcijos: rododendrų, alyvų, lianų, bijūnų, jurginų, vilkdalgių, lelijų ir kt. Daugiau kaip 40 įvairių kolekcijų kaupiama mokslinių tyrimų, augalų genetinių išteklių išsaugojimo tikslais, taip pat – visuomenės, mokinių ir studentų pažintiniams ir mokomiesiems poreikiams.

Kolekcijos labai skirtingos, pagal paskirtį ir kaupimo tikslus skirstomos į 6 grupes. Tai – Edukacinės, Teminės, Mokslinės, Selekcinės, Biologinės įvairovės ir Kultūrinių augalų genofondo išsaugojimo kolekcijos. Kviečiame užsukti į VU Botanikos sodą ir pažinti įvairias augalų kolekcijas, pasimėgauti kultūros renginiais bei parodomis ir tiesiog pailsėti nuo miesto šurmulio.
Daugiau...

Video