Įmonių sąrašas

Baidarink.lt

Šilo g. 38, 65156 Varėna
(0 682) 68062
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 682) 68062
Telefonas
(0 689) 55185
Tinklalapis
El. paštas
Direktorius
Deimantas Miliauskas

Atsiliepimai

Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)
Edgaras
2023.08.17
Labai kruopščiai viskas organizuojama, transportavivimas erdviu busu, maršrutą parinko su galimybe pratęsti, baidarės vista, vaikiškos kėdutes ir liemenes
Naudingas (0)
Pranešti


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Baidarink lt - geriausias pasirinkimas baidarių nuomai Dzūkijoje!
Baidarės Ūla, Merkiu, Grūda, Varėne, Šalčia ir kitomis upėmis
Baidarių nuoma Dzūkijoje, turiningam, nuotykių kupinam laisvalaikiui!
Maršrutai vaizdingiausiomis Dzūkijos upėmis:
Ūla - vaizdingoji upė, Dzūkijos perlas, Nacionalinio parko pasididžiavimas. Plaukimas baidarėmis Ūlos upe nustebins kiekvieną – čia gausu vaizdingų skardžių, nuvirtusių medžių bei upės vingių. Aktyvus ir turiningas laisvalaikis plaukant baidarėmis šia upe garantuotas!
Ūlos pradžia Gudijoje. Aukštupyje ji vadinama Pravaža, toliau Pelesa. Plaukimą galima pradėti Dubičių kaime, apie 56 km. nuo Ūlos žiočių. Pradžioje upės vaga reguliuota, plaukimas plačiomis pievomis kiek monotoniškas, tačiau jau už 5 km. kraštovaizdis keičiasi, prasideda Ūlos kraštovaizdžio draustinis. Upėje daug nuvirtusių medžių, krantuose – vaizdingi skardžiai. Tarp Krokšlio ir Rudnios upių, Ūla prateka Ūlos ežerą, įplaukus į ežerą nėra taip paprasta rasti „išėjimą” iš ežero. Rudnioje upę stabdo senojo malūno ir buvusios rūdos liejyklos užtvanka. Už Zervynų upė veržiasi per supustytą kopų ruožą. Plaukiant link Žiūrų, kairiajame krante atsiveria. Kiek žemiau Paūlių kaimo Ūla įteka į Merkio upę. Praplaukus Kašėtų kaimo medinį tiltą, už 3 km., dešinėje upės pusėje – Pauosupės stovyklavietė, kiek žemiau Ūla įteka į Dzūkijos Nacionalinio parko teritoriją. Nuo čia plaukimas baidare galimas tik su leidimais, o stovyklauti – tik specialiai įrengtose vietose. Merkys - apie šią upę dažnų turistų galvose yra susiformavusi nuomonė – „…rami, plati, kartais net nuobodoka, nors ir vaizdinga…“ Tačiau siūlome pakeisti nuomonę ir išbandyti plaukimo baidarėmis maršrutus Merkio aukštupyje. Aukštupys skirtas norintiems smagiai ir sportiškai pašėlti bei pakovoti su plūduriuojančiais medžiais. Šiose trasose Merkys išties Jums pateiks staigmenų. Na ką gi – jei pasirinksite šiuos maršrutus Merkiu – pasirenkite kardinaliai pakeisti susidariusią nuomonę. O dviejų dienų maršrutas žavi tuo, kad Dargužiuose nušokus nuo tilto jau nuo pirmųjų metrų pasimato, kas Jūsų laukia! Vaga vingiuota, siaura ir su begale privirtusių medžių. Gausybės krūmų turistus pasitinka tiesiog upės viduryje, kur stovi jų sąjunginės užkardos su palinkusiais ir pargriuvusiais medžiais. Prižadam, jog švelniai pasibučiuosite ne su vienu iš jų – teks padirbėti ir rankomis, ir kojomis, ir galva. Tiesa, Jus greičiausiai perspės ant kranto pasirodantis vienas kitas vietinis žmogelis, jog tai dar tik uogytės, palyginus su tai, kas Jūsų laukia priešaky. Adrenalinas garantuotas! Ir brisite, ir kelsitės baidares per medžius – teks iš peties komandiškai pasidarbuoti.

Kai jau būsite gerokai nusikamavę – Merkys Jus supras, išplatės, nurims ir leis patogiai iriantis grožėtis įstabia gamta. Tiems, kas pasiruošę turistauti dvi dienas – bus proga susirasti stovyklavietę. Jų čia apstu – galima stoti tiesiog patinkančioje vietoje arba paruoštose stovyklavietėse, su pavėsinėmis ir kitais gamtos (ta gamta aišku patobulinta žmogaus) siūlomais patogumais.

Prižadame, kad baidarės Dzūkijoje Merkio upe jus nustebins – čia atrasite nematytą Merkio upės kraštovaizdį, praleisite aktyvų ir nuotykių kupiną laisvalaikį.
Daugiau...